Su Jok στα Χανιά

Τι είναι το Su Jok;

O ιδρυτής του Su Jok και της Onnuri Medicine Park Jae Woo
Το Su Jok, ως κομμάτι της Onnuri Medicine, αποτελεί ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα - δημιούργημα του Κορεάτη καθηγητή Park Jae Woo (1942-2010). Με τη λειτουργία του να στηρίζεται στις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις για τον κόσμο και τον άνθρωπο, το Su (Χέρι στην κορεάτικη) Jok (Πόδι στην κορεάτικη) βασίζεται σε συστήματα αντιστοιχίας χεριού - σώματος και ποδιού - σώματος. Η πρώτη επίσημη καταγραφή συστήματος αντιστοιχίας έγινε το 1987.

Από το 1992 λειτουργεί ακαδημία του Su Jok στην Ινδία και από το 1993 και στη Μόσχα της Ρωσίας. Σύμφωνα με αυτές τις αντιστοιχίες επιδρούμε αποφασιστικά τόσο στη φυσική - υλική μας υπόσταση όσο και στη μη υλική (αισθήσεις, συναισθήματα, τρόπος σκέψης, ψυχική κατάσταση), με σκοπό την επανάκτηση και διατήρηση της υγείας.

Πού στηρίζεται;

Οι αρχές που διέπουν το Su Jok ανάγονται σε πεποιθήσεις που μας γυρνούν πολλές χιλιετίες πίσω στο χρόνο, όταν ο άνθρωπος αναγνώριζε ή πίστευε (κατόπιν παρατήρησης) κάποια πολύ βασικά πράγματα ή θεωρήματα. Αυτά τα ίδια θεωρήματα αφορούν την πολύ σύγχρονη επιστήμη στον αδιάκοπο αγώνα να κατανοήσει ένα πιθανώς ακατανόητο σύμπαν.

Οι έννοιες των φρακταλικών δομών, η ασυνείδητη μεταφορά ενέργειας ή η κβαντική αντίληψη του κόσμου ή της πραγματικότητας απασχολούσαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και συνεχίζουν να απασχολούν τα μυαλά σύγχρονων υποψηφίων για Νομπέλ, φυσικών και μαθηματικών.

Το Su Jok έρχεται να καλύψει στα πλαίσια της θεραπείας ένα κενό που έχει προκύψει ανάμεσα στα πεδία μελέτης της σύγχρονης επιστήμης και τη στερεοτυπική αντίληψη και πρακτική που ακολουθείται μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη ιατρική. Έρχεται να στηριχτεί πάνω σε νόμους και να τους χρησιμοποιήσει για θεραπευτικό αποτέλεσμα και όχι μόνο. Αν θα θέλαμε να δώσουμε 3 νόμους στους οποίους στηρίζεται το Su Jok αυτοί είναι:

Α. Ο νόμος της ομοιότητας (η μεταφορά ενέργειας επιταχύνεται ανάλογα με το δείκτη ομοιότητας 2 και περισσότερων συστημάτων)
Β. Ο νόμος της συγγένειας (το τμήμα αποτελεί μικρογραφία του όλου)
Γ. Ο νόμος της διατήρησης. (η ενέργεια δε δημιουργείται ούτε καταστρέφεται)

Όλοι τους νόμοι σε ισχύ σε ευρεία ιστορική, γεωγραφική και επιστημονική κλίμακα. Αυτούς τους 3 νόμους χρησιμοποιεί το Su Jok ή, αν θέλετε, καλείται ο θεραπευτής να κατανοήσει και να εφαρμόσει αποτελεσματικά. Κάνοντας χρήση αυτών των 3 νόμων, έχουμε στα χέρια μας κάποια πολύ ισχυρά εργαλεία για την καταπολέμηση παθήσεων και την αναβάθμιση του δείκτη διαβίωσης: τα συστήματα αντιστοιχίας.

... Συστήματα Αντιστοιχίας

Η πρακτική του Su Jok αφορά τη χρήση συστημάτων αντιστοιχίας που αντικατοπτρίζουν τον άνθρωπο κατά κύριο λόγο στο χέρι και το πόδι. Ωστόσο δεν περιοριζόμαστε εδώ. Όταν γίνει γνωστή η αρχή της αντιστοιχίας ή ομοιότητας, ξεδιπλώνεται μια σωρεία συστημάτων αντιστοιχίας που αντικατοπτρίζουν τον άνθρωπο στο δάκτυλο, σε μια μονάχα φάλαγγα δακτύλου, στο άνω άκρο, στο κάτω άκρο, στην ωμοπλάτη και αλλού. Επιπλέον προκύπτουν και συστήματα για εφαρμογή τεχνικών Su Jok σε μεμονωμένα τμήματα ή όργανα του σώματος όπως την καρδιά, τον ώμο, τη στοματική κοιλότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει μέχρι και σύστημα για τετράποδα ζώα, με καταγεγραμμένα περιστατικά αποτελεσματικής εφαρμογής Su Jok. Το κύριο όμως σύστημα, από το οποίο ξεκίνησε και η ιστορική πορεία του σύγχρονου Su Jok είναι το Βασικό Σύστημα, το σύστημα που αφορά την αντιστοιχία ανθρώπου - χεριού και ανθρώπου - ποδιού.

Θεραπεία Ροής Ενέργειας

Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της μεθόδου Su Jok και πάλι γίνεται χρήση του νόμου της Ομοιότητας μόνο που αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με μέλη ή όργανα, αλλά κέντρα και κανάλια ροής ενέργειας.

Αν θα θέλαμε να αποδώσουμε την πρακτική της Θεραπείας Ροής σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι χρησιμοποιούμε τις αντιστοιχίες των τσάκρα και των μεσημβρινών στο χέρι ή στο πόδι, κατευθύνοντας τη βιοενέργεια κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε την επιθυμητή δυναμική ισορροπία ανάμεσα στα 5 πρωταρχικά στοιχεία της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής ή τα τσάκρα της ινδικής.

Τα παραπάνω αποτελούν μονάχα το βασικό κομμάτι στη Θεραπεία Ροής. Το γνωστικό πεδίο στη μεταφυσική θεραπεία του Su Jok είναι πραγματικά πολύ μεγάλο, καθώς εκτός από τα παραπάνω δανεισμένα «γνωστά» υπάρχουν και νέα συστήματα μικροβελονισμού όπως αυτό του Διαμαντιού με πρόσθετους -για πρώτη φορά- μεσημβρινούς, αλλά και ένα νέο σύστημα κοσμοθέασης και ενεργειακής θεραπείας - αυτό των 3 αρχών.

Εργαλεία

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε σε συστήματα αντιστοιχίας, σαν το Βασικό που δείξαμε αλλά και σε Θεραπεία Ροής Ενέργειας είναι πολλά. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε:

⇒ Ανιχνευτές επώδυνων σημείων - ανίχνευση ειδικών επώδυνων σημείων στα συστήματα του Su Jok, σημεία στα οποία επιδρούμε με τα ακόλουθα:

⇒ Φυτικοί σπόροι - εφαρμογή κατάλληλα επιλεγμένων σπόρων στα συστήματα του Su Jok σύμφωνα με τις αρχές της σποροθεραπείας Su Jok.

⇒ Μαγνήτες - εφαρμογή ειδικών μαγνητών με βάση τη θεωρία μαγνητικού πεδίου ανάμεσα σε βορρά και νότο και τη ροή ενέργειας ανάμεσά τους.

⇒ Δάκτυλα - αφενός οι διάφορες τεχνικές πίεσης και μάλαξης που εφαρμόζουμε στα συστήματα αντιστοιχίας και αφετέρου η τεχνική σύμφωνα με την οποία κατευθύνουμε την ενέργεια κατά βούληση αγγίζοντας με τα δάκτυλά μας τα κανάλια ροής ενέργειας.

⇒ Χρωμοθεραπεία - χρωματισμός ειδικά επιλεγμένων περιοχών στα πλαίσια της ενεργειακής θεραπείας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.

⇒ Μόξα - ειδικά άκαπνα πούρα, μέσω των οποίων διοχετεύουμε θερμική ενέργεια σε ειδικά επιλεγμένες περιοχές.

Τι καθιστά τη μέθοδο Su Jok τόσο ιδιαίτερη;

Οι συνεδρίες Su Jok επιδρούν ολιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό με βαθιά αποτελέσματα. Το Su Jok ουσιαστικά αποτελεί τον καταλύτη που πυροδοτεί την αυτοθεραπεία του κάθε ανθρώπου. Μέσα από τα κατάλληλα ερεθίσματα επιφέρει την αυτό-ίαση, ενώ αποτελεί μια από τις πλέον ασφαλείς και ακίνδυνες μέθοδους, η οποία συνάδει αρμονικά με την ιδιαιτερότητα του κάθε οργανισμού.

Κι ακριβώς επειδή όλα είναι αλληλένδετα (σώμα, ψυχή, νους), είναι σύνηθες το να προκύπτουν πολλαπλά θεραπευτικά αποτελέσματα κουράροντας μόνο, για παράδειγμα, μια αλλεργία. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή των τεχνικών Su Jok και η περιοδική τριβή σε πρακτικό επίπεδο με τους νόμους της Ομοιότητας, της Συγγένειας και της Διατήρησης της Ενέργειας συμβάλλει καταλυτικά στη διάνοιξη των νοητικών και πνευματικών οριζόντων του κάθε θεραπευτή. Μέσα από τα συστήματα του Su Jok ο θεραπευτής έχει αληθινά τη δυνατότητα, να αυξήσει ή βελτιώσει θεαματικά τη θεραπευτική του ικανότητα.

Μπορώ να διδαχθώ τη μέθοδο Su Jok;

Ένα από τα κύρια οφέλη του Su Jok είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε ένα από εμάς να επεμβαίνει στην υγεία του και να είναι ιατρός του εαυτού του. Συμφωνεί με την ανάγκη που έχει προκύψει στον σύγχρονο άνθρωπο να μπορεί να διαχειρίζεται αυτόβουλα, υπεύθυνα και ελεύθερα τη δική του σωματική, πνευματική και ψυχική κατάσταση. Η εκπαίδευση στη μέθοδο Su Jok παρέχει αυτό το προνόμιο, όπως επίσης την απαραίτητη κατάρτιση για την εφαρμογή θεραπείας σε τρίτους.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση στο Su Jok;

Η εκπαίδευση στη μέθοδο θεραπείας Su Jok γίνεται στα πλαίσια προγράμματος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Φιλομάθεια» και περιλαμβάνει φοίτηση 50 ωρών, κατανεμημένες σε εβδομαδιαία μαθήματα. Στόχος μας είναι όχι η απλή, σεμιναριακού τύπου παρουσίαση της μεθόδου, αλλά η ουσιαστική κατάρτιση στο Su Jok, όπου θα δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Στο τέλος των μαθημάτων, κατόπιν εξέτασης, παρέχεται πιστοποίηση από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού NOCN.

Συνοπτική ύλη μαθημάτων:

Α Κύκλος: Συστήματα αντιστοιχίας, θεωρία και πρακτική
Β Κύκλος: Ενεργειακή θεραπεία - κανάλια ροής ενέργειας, θεωρία και πρακτική

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα για εγγραφές / πληροφορίες:

- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ»: 28250 41114 και 6976 525 635

SU JOK: Photo gallery


Ανίχνευση ειδικών
επώδυνων σημείων
με το ειδικό στυλό

Αντιστοιχία καναλιών ροής ενέργεια στη Yin και Yang επιφάνεια των ποδιών

Αντιστοιχία καναλιών ροής ενέργειας στη Yin και Yang επιφάνεια των χεριών

Αντιστοιχία των Τσάκρα στην παλάμη σύμφωνα με το βασικό σύστημα Su Jok


Ενδεικτικά είδη σπόρων και καρπών που χρησιμοποιούμε στη σποροθεραπεία

Ερεθισμός ειδικών επώδυνων σημείων με τη χρήση ειδικών μικροβελονών Su Jok

Εφαρμογή
θερμαντικού πούρου
στο Su Jok

Εφαρμογή σποροθεραπείας στην αντιστοιχία των πνευμόνων στο Su Jok


Η αντιστοιχία του ανθρώπου σε ένα μόνο δάκτυλο σύμφωνα με το σύστημα αντιστοιχίας - Έντομο

Μασάζ σε περιοχή
αντιστοιχίας Su Jok
με ειδικό δακτυλίδι για μασάζ

Το Βασικό Σύστημα αντιστοιχίας Su Jok στην παλάμη και την πατούσα

Χρήση μικρομαγνητών για τόνωση ή χαλάρωση σύμφωνα με την αρχή μαγνητικού πεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου