Τι είναι το Onnuri Μασάζ και τι προσφέρει στον οργανισμό

Άρθρο σχετικά με το τι είναι το Onnuri μασάζ
Είναι γεγονός ότι με πίεση ενός σπόρου στο σημείο αντιστοιχίας μύτης / ιγμορίων μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη ανακούφιση σε περίπτωση ιγμορίτιδας (σποροθεραπεία Su Jok). Είναι επίσης γεγονός ότι αν εφαρμόσουμε τεχνικές πιεσοθεραπείας ή βελονισμού στα ακροδάχτυλα, μπορούμε να απομακρύνουμε πλήρως έναν δυνατό πονοκέφαλο ή να παρέχουμε σημαντική βοήθεια στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Οι τεχνικές και η μεθοδολογία του Su Jok έχουν πολλές φορές αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμες –αν όχι σωτήριες, σε πολλές περιπτώσεις όπου τα συμβατικά μέσα αντιμετώπισης ήταν ανεπαρκή. Τεχνικές, που οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν την υγεία στα χέρια τους, είχαν την τύχη να διδαχθούν και να εφαρμόσουν με μεγάλη επιτυχία.

Από την άλλη, είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι το σύνολο των τεχνικών μάλαξης (μασάζ), όταν αυτές εφαρμόζονται με σύστημα, οδηγούν στην αντιμετώπιση μιας πλειάδας συμπτωμάτων που "ρίχνουν" το επίπεδο ζωής ενός ανθρώπου.

Από το έντονο στρες που συσσωρεύεται στις δομές του σώματος και τους επώδυνους μυϊκούς σπασμούς που εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση, μέχρι την ψυχική συμπτωματολογία (θλίψη, οργή, φόβος), είναι αποδεδειγμένο ήδη το πόσο σημαντική είναι η μάλαξη στην ανακούφιση και τελικά τη θεραπεία σε όλο αυτό το ευρύ φάσμα συμπτωμάτων.

Τα παραπάνω έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι είχαν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης -αλλά και τη διάθεση να τα εφαρμόσουν- με εκπληκτικά, πολλές φορές, αποτελέσματα.

Τι προκύπτει όμως όταν οι δύο προηγούμενες μέθοδοι (Su Jok και μάλαξη) ενωθούν μέσα σε ένα ενιαίο σύστημα; Μα φυσικά, το λεγόμενο Onnuri Μασάζ.

Ο όρος Onnuri, για να θυμίσω σε αυτούς που έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα του Su Jok, αλλά και να ενημερώσω αυτούς που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά, σημαίνει "συμπαντικό", κι όχι αδικαιολόγητα. Σε αυτό το είδος μασάζ κάνουμε πλήρη εφαρμογή κανόνων που προκύπτουν από τη θεωρία Yin / Yang, ασχολούμαστε με τεχνικές που περιλαμβάνουν σπειροειδείς τροχιές και μελετάμε το σώμα σε ένα "παραπέρα" επίπεδο, καθαρά ενεργειακό.

Το Onnuri Μασάζ αποτελεί μια ενεργειακού τύπου θεραπεία, μια εναλλακτική θεραπεία. Τι είναι αυτό που τη διαχωρίζει από τις άλλες μορφές μασάζ; Μα, το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τα μέλη του σώματος σαν καθρέπτες ολόκληρου του οργανισμού, πάντα σύμφωνα με τις διδαχές του καθηγητή Park Jae Woo, όπως τις έκανε γνωστές μέσω του συστήματος του Su Jok.

Για αυτόν που εφαρμόζει το Onnuri Μασάζ, τα χέρια μπορούν να είναι αντικατοπτρισμοί του προσώπου, τα γόνατα του διαφράγματος, τα δάχτυλα του εγκεφάλου, ενώ μέσα από το βραχίονα μπορούμε να επηρεάσουμε τη μέση ή μέσα από τις κνήμες να επηρεάσουμε την πλάτη. Πραγματικά, οι δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από το σύστημα είναι απεριόριστες καθώς μαθαίνουμε να εντοπίζουμε κάθε κομμάτι του οργανισμού σε πολλές περιοχές κατοπτρισμού πάνω στο σώμα.

Τι μπορούμε να περιμένουμε μέσα από τη συστηματική εφαρμογή των τεχνικών του Onnuri Μασάζ; Μια πολυδιάστατη και πιο βαθιά αντιμετώπιση μιας πλειάδας συμπτωμάτων (αφού επιδρούμε σε πολλές περιοχές αντιστοιχίας για μια πάσχουσα περιοχή), που αφορούν σε οργανικό ή ψυχικό επίπεδο. Αυτό που απομένει τελικά είναι ο ανθρώπινος οργανισμός όπως θα έπρεπε να είναι: Άνετος, αποφορτισμένος, καθαρός ενεργειακά και υγιής.

Η αφίσα της εκπαιδευτικής δράσης Onnuri μασάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου